Zoek een recept

 

Bananenroomsoezen

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 2 bananen
  • 70 g bloem
  • 60 g boter
  • 2 eieren "M"
  • 20 cl slagroom om op te kloppen
  • 4 eetlepels chocoladekrullen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 snuifje zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th 6 – 180°C.
  2. Breng 12,5 cl water met het zout en de boter aan de kook. Neem van het vuur en stort de bloem in één keer in de vloeistof. Roer tot het deeg niet meer aan de rand plakt maar een dikke deegbal gaat vormen. Voeg geleidelijk aan de losgeklopte eieren toe en meng tot een glad deeg.
  3. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep er 8 tamelijk grote bolletjes van het deeg op. Laat 25 min in de oven bakken. Laat de soezen op een taartrooster afkoelen.
  4. Klop de slagroom stijf, voeg dan de poedersuiker toe. Snij de bananen in schijfjes.
  5. Snij de soezen horizontaal door, vul ze met de slagroom, bestrooi met de chocoladekrullen en werk af met de bananenschijfjes. Zet er de hoedjes op en wacht niet te lang om te serveren.
  6. Besprenkel de bananenschijfjes met citroensap indien je de soezen op voorhand vult.