Zoek een recept

 

Bananenbrochettes met spek

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 muntblaadjes
  • olijfolie
  • 9 sneetjes ontbijtspek
  • 2 rijpe, niet te grote bananen
 

Bereiding

  1. Meng de mosterd en de fijngehakte muntblaadjes.
  2. Snij de speksneetjes in twee.
  3. Pel de bananen, verwijder de punten en snij elke banaan in 9 dikke schijven.
  4. Smeer ze in met de mosterd en wikkel elk stuk in een half sneetje spek.
  5. Steek op elk brochetje drie schijfjes en smeer ze lichtjes in met olie.
  6. Bak ze goudbruin op de barbecue of in een grote pan met anti-aanbaklaag.
  7. Dien de brochetjes warm op bij het aperitief.
 

Kooktip

  • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • Je mag de munt vervangen door tijm of rozemarijn.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt