Zoek een recept

 

Balletjes van kabeljauw met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kabeljauwfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 680 g passata
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes met verse groenten
  • 0,5 ui
  • 1 grote snede wit brood
  • een beetje melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de olie, de passata en de gepelde tomatenblokjes in een stoofpot.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Breng aan de kook en laat heel zacht sudderen.
  5. Snij ondertussen de vis in kleine blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen of van de mixer.
  6. Voeg de fijngesnipperde halve ui toe, het in de melk geweekte en uitgeknepen brood, het ei, de peterselie, peper en zout.
  7. Hak of mix tot een homogeen mengsel.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Maak van het vismengsel balletjes en leg ze gaandeweg op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  10. Bak ze 10 min. in de oven.
  11. Doe de balletjes bij in de saus.
  12. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  13. Serveer met een met kleine pasta.
 

Kooktip

Maak de tomatensaus pittiger met wat gemalen pili-pili.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt