Zoek een recept

 

Balletjes met groenten op z’n Tunesisch

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 g Bio varkensgehakt
  • 350 g Bio rundergehakt
  • 1 afgestreken eetlepel ras-el-hanout (afdeling wereldkeuken)
  • 400 g Bio soepgroenten
  • 2 eetlepels fijngehakte Bio koriander
  • 2 eetlepels bio olijfolie
  • 2 eetlepels Bio tomatenpuree
  • 1 koffielepel harissa
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de koriander en de ras-el-hanout bij de 2 soorten gehakt.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Kneed het vleesmengsel en rol er balletjes van.
  5. Leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  6. Bak ze 10 min. in de oven.
  7. Stoof de groenten ondertussen in de olie in een diepe pan op zacht vuur gedurende 10 min.
  8. Voeg dan 50 cl warm water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en de harissa.
  9. Doe de uitgelekte balletjes bij in dit mengsel.
  10. Zet een deksel op de pan en laat 20 min. op zacht vuur sudderen.
  11. Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm met couscous.
 

Kooktip

Gebruik bij voorkeur de ras-el-hanout en de harissa uit de afdeling "wereldkeuken", ze zijn uitstekend gekruid.