Zoek een recept

 

Bahiaanse kippenreepjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • fijngehakte verse koriander
  • 200 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 60 g geroosterde pinda’s
  • 350 g kipfilet
  • 20 cl kokosmelk
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 0,5 ui
  • 0,5 vers pepertje
  • 1 cm verse gember
 

Bereiding

  1. Stoof de fijngehakte ui op een zacht vuur in een grote sauspan met 1 eetlepel olijfolie.
  2. Voeg na 2 min. het in plakjes gesneden half pepertje toe en de geraspte gember.
  3. Meng 2 min.
  4. Voeg dan de tomaten toe, 60 g pinda's en de kokosmelk.
  5. Dek af en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  6. Snij ondertussen de kip in reepjes en bak op vrij hoog vuur in een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en roer regelmatig.
  7. Giet het sap van ½ limoen in de steelpan bij de saus.
  8. Mix fijn tot de saus glad is.
  9. Voeg naar smaak, 5 à 10 cl water toe zodat de saus dunner wordt.
  10. Doe er de kip bij en laat nog 10 min. stoven.
  11. Kruid met zout en peper en werk af met koriander.
  12. Dien warm op, bestrooid met 1 eetlepel gehakte pinda's en versierd met een schijfje limoen.
  13. Geef er witte rijst bij.
 

Kooktip

  • Zoals alle stoofschotels met tomaat, zal ook deze opgewarmd nog lekkerder zijn; aarzel dus niet om dit gerecht vooraf te bereiden.
  • Alternatief: Vervang de helft van de kip door scampi's, een ongewone combinatie voor ons, maar heel courant in Zuid-Amerika.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt