Zoek een recept

 

Avocado met Thaise visballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 avocado's
  • 1 eidooier
  • fleur de sel
  • 1 koffielepel groene kerriepasta
  • 200 g koolvisfilet
  • peper van de molen
  • 20 cl verse light room
  • 1 cm wasabipasta
 

Bereiding

  1. Snij de visfilets in grove blokjes en doe in een mixerkom.
  2. Voeg de eidooier en de groene kerriepasta toe.
  3. Mix tot een pasta.
  4. Maak de handen nat en rol kleine balletjes ter groottte van een knikker.
  5. Verwarm de arachideolie in een antikleefpan en laat er de balletjes aan elke zijde in aanbakken.
  6. Leg op keukenpapier en zet opzij.
  7. Doe de room in een kom en voeg de wasabi toe. Meng tot een homogene massa.
  8. Snij de avocado's in twee en verwijder de pit met een mes.
  9. Giet een halve eetlepel room in de holte waar de pit zat en bedek met drie balletjes.
  10. Leg op de borden en lepel er een beetje saus rond.
 

Kooktip

  • De balletjes kunnen warm of koud worden opgediend. Eender welke keuze je maakt, je zult watertanden ...
  • Een gezond extraatje: Avocado's en arachideolie zijn rijk aan vetten, maar bevatten ook veel mono-onverzadigde vetzuren. Dit zijn dezelfde vetten die men terugvindt in olijfolie en de mediterrane keuken.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 288 kcal, Eiwit: 12 g, Totale vetstoffen: 25 g, Koolhydraten: 4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt