Zoek een recept

 

Aspergesoep met morieltjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 25 g boter
  • enkele platte peterselieblaadjes
  • 50 g gedroogde morieltjes
  • 8 dl kippenbouillon
  • 0,5 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 100 g preiwitten
  • 2 dl room
  • sap van 1/4 citroen
  • 30 g sjalot, fijngesnipperd
  • 100 g uien
  • 500 g witte asperges, geschild en in stukken gesneden
 

Bereiding

  1. Laat de gedroogde morieljes ongeveer 1 uur weken in koud water en ververs het water regelmatig zodat er geen zand meer tussen zit.
  2. Smelt de boter en stoof er de asperges, ui en prei in aan tot ze glazig zijn.
  3. Voeg 7 deciliter kippenbouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg room, peper en zout toe en mix fijn.
  5. Snijd de morieljes fijn.
  6. Smelt de boter en stoof er de sjalot met knoflook in.
  7. Voeg de morieljes en 1 deciliter kippenbouillon toe.
  8. Laat koken tot alle vocht verdampt is.
  9. Werk af met peper, zout, platte peterselie en enkele druppels citroensap.
  10. Verdeel de soep over de voorverwarmde kommetjes en werk af met de morieljes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt