Zoek een recept

 

Asperges op Vlaamse wijze

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 g boter
  • 1 citroen (sap)
  • 3 eieren
  • 0,5 bosje platte peterselie
  • 1,5 kg witte asperges
  • zout
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller en breek het uiteinde. Bind ze met keukentouw in bundels en doe ze in een hoge pot met koud water. Voeg zout toe, breng aan de kook en laat naar gelang van de dikte van de asperges 10 tot 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken.
  2. Kook de eieren hard. Pel ze en plet ze met een vork. Hak de peterselie fijn. Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. Meng met een garde. Haal van het vuur, zout en peper. Voeg de eieren en de peterselie toe. Meng.
  3. Verdeel de asperges over de borden en overgiet ze met de saus.
 

Wijntip

Douro Altano 2012 BL

De familie Symington staat vooral bekend als portoproducent, maar verbouwt ook wijnen, zoals die uit Altano, in de Douro-vallei. Deze witte wijn doet het uitstekend bij asperges.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 261 kcal, Eiwit: 7%25252c6 g, Vetstof: 23%25252c4 g, Koolhydraten: 6%25252c1 g