Zoek een recept

 

Aspergerolletjes met gekookte ham

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g aardappelpuree
  • 16 dikke, witte asperges
  • 25 cl bechamelsaus
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 8 sneetjes gekookte ham
  • 100 g Oud-Brugge (in blok)
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Schil de asperges, verwijder het harde, onderste gedeelte en kook ze in 10 à 15 min. gaar in licht gezouten, kokend water.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
  3. Rasp de blok Oud-Brugge fijn.
  4. Verwarm de puree lichtjes in de microgolfoven. Doe er 2 eetlepels bechamelsaus en 2 eetlepels geraspte kaas bij. Meng goed, schep in een ovenschaal en strijk glad.
  5. Giet de gare asperges voorzichtig af en laat ze schrikken onder koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Rol telkens 2 stuks in een sneetje ham.
  6. Leg de rolletjes op de puree, overgiet met de resterende bechamelsaus en bestrooi met de rest van de geraspte Oud-Brugge.
  7. Laat 15 min. in de oven gratineren. Bestrooi met peterselie en serveer meteen.
 

Kooktip

Onze broodtip: biospeltbrood.