Zoek een recept

 

Aspergehapjes met meloen

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • 0,25 Charentais meloen (ong. 200 g)
  • een mespunt mosterd
  • 4 groene asperges
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)
 

Bereiding

  1. Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte.
  2. Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
  3. Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
  4. Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout,
  5. Voeg de mosterd en de olie toe.
  6. Sluit de bokaal en schud goed.
  7. Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
  8. Halveer de hamsneetjes in de lengte.
  9. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
  10. Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
  11. Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
  12. Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
  13. Serveer de resterende vinaigrette apart.
 

Kooktip

  • Aarzel niet om deze hapjes vooraf te bereiden en bewaar ze, afgedekt met cellofaan, in de koelkast.
  • Variant: voor een typisch Belgische versie gebruik je witte asperges en kwartjes hardgekookt ei, opgerold met beenham en bedropen met een mayonaisevinaigrette en fijngehakte peterselie.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt