Zoek een recept

 

Asperge-tagliatelle met langoustines

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 takjes basilicum
  • bieslook
  • 20 dikke, witte asperges
  • 20 gepelde langoustinestaarten of grote garnalen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 20 cl room
 

Bereiding

  1. Leg de asperges op een werkvlak en schil ze met een dunschiller.
  2. Snij van de onderkant het houterige gedeelte af (ca. 2 cm).
  3. Trek met de dunschiller van boven naar beneden fijne slierten van de asperges zodat je een soort tagliatelle krijgt.
  4. Kook de aspergeslierten gedurende 2 minuten in kokend gezouten water.
  5. Giet de slierten af door een zeef en vang 40 cl van het vocht op.
  6. Laat het aspergenat inkoken tot de helft van het volume, voeg er de room aan toe en laat nog een beetje indikken.
  7. Doe de gepelde langoustinestaarten bij de saus en laat ze zachtjes gaar worden gedurende 30 seconden.
  8. Voeg er de aspergeslierten en de fijngehakte basilicum aan toe, kruid naar smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
  9. Warm de borden voor.
  10. Leg telkens een hoopje aspergetagliatelle met basilicum in het midden van het bord en schik er de langoustinestaarten rond.
  11. Garneer met wat bieslook.
 

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt