Zoek een recept

 

Artisjoknestjes Riviera

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 basilicumblaadjes
  • 2 bokalen artisjokbodems (2 x 185 g, uitgelekt gewicht)
  • 30 g half-zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 1 bol mozzarella di buffala (of 1 bakje mozzarella « perlines »)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels ontpitte zwarte en groene olijven in schijfjes (gebruiksklaar in de afdeling « fruit en groenten »)
  • peper en zout
  • 50 g schoongemaakte notensla
 

Bereiding

  1. Snij de mozzarella in blokjes.
  2. Voeg de grofgesneden tomaten toe, de olijven, het in reepjes gesneden basilicum en 1 eetlepel olie van de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de artisjokbodems uitlekken, spoel en wrijf ze droog. Vul met de bereiding en verdeel over de borden.
  4. Giet olie, azijn, peper en zout in een kleine bokaal. Sluit de bokaal en schud goed.
  5. Meng 2 eetlepels van deze vinaigrette onder de notensla en versier er de borden mee.
  6. Dien onmiddellijk op met knapperig ciabattabrood. Serveer de resterende vinaigrette apart.
 

Kooktip

  • (Half-)zongedroogde tomaten kan je gemakkelijker met een schaar snijden dan met een mes.
  • Variant: Je kan de mozzarella vervangen door feta. In dit geval is het niet nodig om zout aan de bereiding toe te voegen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt