Zoek een recept

 

Artisjokbodems met grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 360 g artisjokbodems (bokaal, nettogewicht uitgelekt)
  • 3 eetlepels bieslook, gesnipperd
  • bieslook voor de afwerking
  • 0,5 citroen (het sap)
  • 200 g grijze garnalen
  • 3 eetlepels lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 100 g Griekse yoghurt natuur
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Voor de saus met fijne kruiden: meng in een kom de mayonaise met de yoghurt. Voeg zout en peper toe. Doe er het citroensap, de bieslook, de bladpeterselie en de lente-uitjes bij.
  2. Meng de garnalen met 2 eetlepels van de saus. Vul de artisjokbodems met de garnalen. Verdeel over de borden, voeg de gehakte sla toe.
  3. Versier met takjes bieslook. Geef er de rest van de saus apart bij.
 

Kooktip

  • Heerlijk met een krokant stokbrood of roggebrood.
  • Lekker gezond: Een mooie variatie op de klassieke tomaat-garnaal. Dankzij de zachte en smeuïge dressing scoort deze beter qua caloriewaarden en vetgehalte. Artisjokken hebben de eigenschap dat ze het organisme voorbereiden op het verteren van vetten.