Zoek een recept

 

Ardense forellen met tijm

Ingrediënten voor 4 personen

  • afgeriste tijmblaadjes
  • citroen (sap)
  • 4 forellen
  • 6 eetlepels grof zeezout
  • olijfolie
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C.
  2. Was de forellen en dep ze droog.
  3. Meng grof zout, peper en tijm in een diepe schaal.
  4. Druk de forellen aan beide kanten goed aan in dit mengsel en leg ze dan op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  5. Bak ze 8 à 10 minuten aan elke kant, het vel moet knapperig zijn.
  6. Leg de forellen op warme borden. Sprenkel er wat olijfolie en citroensap naar smaak over. Serveer meteen.
 

Kooktip

  • Serveer bij deze forellen aardappelpuree met olijfolie van Wout Bru.
  • Onze broodtip: rustiek traditiebrood
  • Tips om forel te presenteren:
    een gekookte forel kun je makkelijk fileren. Ze moet in elk geval gekuist zijn, de schubben hoef je niet te verwijderen.
    - Leg de vis met de staart naar je toe op het werkvlak.
    - Snijd het vel in van aan de bovenzijde van de kop naar de staart toe.
    - Glijd met het mes langs de bovenkant van de ruggengraat en haal het visvlees voorzichtig los.
    - Snijd op dezelfde manier de tweede filet los.
    - Verwijder tot slot de graat en snijd de kop eraf.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt