Zoek een recept

 

Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 4 forellen
  • 280 g gegrilde paprika’s in olie (Anti Pasti Delhaize)
  • 1 snuifje gemalen komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels pili-pilivlokken
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Bedek de ovenplaat met een dubbel vel bakpapier en leg er de forellen op. Kruid ze aan de binnenkant met peper en zout en smeer ze in met olijfolie. Bak ze 25 min. in de oven.
  3. Bereid ondertussen de vinaigrette : giet het sinaasappelsap en het citroensap in een kommetje en kruid met peper en zout. Voeg daarbij de geperste knoflookteentjes, de komijn en de pilipilivlokken : meng goed. Voeg 6 eetlepels olie uit de bokaal van de paprika’s toe en klop met de garde. Doe er de bieslook en de fijngehakte paprika's bij.
  4. Serveer de forellen met de vinaigrette en versier met verse basilicum.
 

Kooktip

  • Dien op met in olijfolie gebakken spinazie.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Ardense forel, vinaigrette met citrusvruchten en gegrilde paprika's