Zoek een recept

 

Appeltaart

Geniet van dit recept van Wout Bru

Wout Bru is geboren te Beerse in 1969. Hij heeft een ster in de Michelin gids van 2012 en zijn restaurant “Maison Bru” bevindt zich te Eygalière, Frankrijk. Herbeleef het Cooking Event Untitled-2_03

Ingrediënten voor 2 personen

  • 0,25 vel bladerdeeg
  • 1 nootje boter
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 0,5 citroen (enkel sap)
  • 3 pink lady appels
  • 1 sinaasappel (enkel rasp)
  • 2 bollen vanilleijs
 

Bereiding

  1. Schil de appels, snij er 2 van in stukken en stoof die aan met een klontje boter en vervolgens 2 el suiker, laat ditgeheel zachtjes verder compoteren, voeg een klein beetje water toe om te vermijden dat het geheel aanbrandt,voeg op het laatste een beetje citroensap toe en mix.
  2. De overige appels in 4 snijden en dan in dunne plakjes snijden, het bladerdeeg in mooie rechthoekjes snijden van2 op 8, openleggen, eventjes prikken met een vork, wat inboteren en vervolgens een lepeltje compote openstrijken,hierop vervolgens de appelschijfjes “en cheval” plaatsen.
  3. Vervolgens een klein beetje boter smelten en hierbij de geraspte schil doen van de sinaasappel, en de taartjeshiermee instrijken d.m.v. een kwast, het geheel nog een klein beetje bestrooien met bruine suiker en afbakken op180°c tot ze goudbruin zijn.
  4. Wanneer de taartjes klaar zijn, versier ze met een quenelle ijs in het midden.
  5. Het geheel kan rond geserveerd worden of rechthoekig.
 

Wijntip

Late Harvest 2008

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt