Zoek een recept

 

Appels met geitenkaas, honing en tijm in krokant jasje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 dikke appels
  • 40 g boter
  • 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 200 g van een rolletje verse geitenkaas
  • sla naar keuze
  • 5 vellen brickdeeg
  • peper
  • 1 noot boter
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Schil en snij de appels in blokjes, stoof ze in een noot boter in een pan op zacht vuur.
  3. Voeg na 5 min de honing en de tijm toe, bak nu op vrij hoog vuur tot de appels goudbruin zijn.
  4. Neem van het vuur. Snij de kaas in 12 schijfjes.
  5. Snij 1 vel brickdeeg in 4 driehoeken.
  6. Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter.
  7. Draai het vel om, leg een driehoek in het midden, leg er een stapeltje van de appelblokjes (ong. ¼) op.
  8. Schik hierop 3 plakjes kaas, kruid met peper en sluit het pakketje door de randen in het midden samen te brengen en steek vast met een tandenstoker.
  9. Maak op deze manier 4 pakketjes en leg ze op het met bakpapier beklede ovenrooster.
  10. Bak in 15 min goudbruin in de oven.
  11. Serveer warm met wat sla.
 

Kooktip

Voor dit recept kan je ook Crottin de Chavignol gebruiken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Appels met geitenkaas, honing en tijm in krokant jasje