Zoek een recept

 

Appelcompote met speculoos

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 à 75 g blonde cassonadesuiker
  • 6 golden appels (1,2 kg)
  • 100 g speculoos
 

Bereiding

  1. Schil de appels, snij ze in stukken en doe ze in een stoofpan met 3 eetlepels water en de suiker.
  2. Dek af en breng langzaam aan de kook.
  3. Laat ongeveer 20 minuten afgedekt sudderen tot de appels zacht zijn.
  4. Verkruimel de speculoos en voeg toe aan de compote, meng goed.
  5. Afhankelijk van je eigen smaak kan je de compote zo serveren, prakken met de pureestamper of mixen.
  6. Serveer lauw met een bol ijs of koud met yoghurt.
  7. Deze compote is ook lekker bij kip, wild, ganzenlever of bij kazen zoals geitenkaas of camembert.
 

Kooktip

Pas de hoeveelheid suiker aan naargelang je de compote serveert als dessert of als bijgerecht.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt