Zoek een recept

 

Appelcompote met 3 aroma’s

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 cl appelsap
  • 1 bio citroen
  • 6 golden appels (1,2 kg)
  • 4 eetlepels honing
  • 2 vanillestokjes
 

Bereiding

  1. Rasp de schil oppervlakkig van de citroen en pers het sap uit de citroen. Doe alles in een stoofpan.
  2. Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij elk kwartje in 4 schijfjes. Doe ze bij in de pan en meng goed.
  3. Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap er met een mespunt het merg uit.
  4. Doe alles bij in de pan en voeg het appelsap en de honing toe.
  5. Laat op een laag vuur gaar stoven in 15 à 20 min. tot de appels heel zacht zijn: eerst met deksel, nadien zonder indien ze teveel vocht vrijgeven.
  6. Serveer lauw met een bol ijs of heel koud, puur of met plattekaas.
  7. Deze compote is ook heel lekker bij gebakken eendenborst of bij een voorgerecht met kaas (geitenkaas, camembert, enz.)
 

Kooktip

Je kan de compote (zonder de vanillestokjes) mixen en gebruiken voor het maken van aperitiefglaasjes (met blokjes gebakken pens).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt