Zoek een recept

 

Appel-haverrepen

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 appel
  • 50 g gepelde amandelen
  • 180 g havervlokken Bio
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 150 g witte chocolade
  • 50 g zoute boter
 

Bereiding

  1. Bevochtig de bodem en de randen van een rechthoekige schotel van ongeveer 20 cm x 10 cm. Snijd een iets grotere rechthoek uit het bakpapier en leg deze in de vorm.
  2. Vermaal de amandelen. Meng de amandelen met de havervlokken.
  3. Schil de appel en snij hem in kleine blokjes. Plaats ze samen met de honing in een pan en bak al roerend op een zacht vuur. Wanneer de appelblokjes gebakken zijn, haal je ze van het vuur. Voeg de boter en de in kleine stukjes gesneden witte chocolade toe. Dek af en laat 10 minuten smelten. Voeg de haver-amandelmengeling toe en meng goed, zodat alle ingrediënten één geheel vormen.
  4. Giet de mengeling in de schotel. Maak het oppervlak glad, dek af met plasticfilm en laat in de koelkast gedurende 2 uur opstijven. Snijd in repen van gelijkmatige grootte.
 

Kooktip

Deze repen moeten binnen de twee dagen worden opgegeten, maar kunnen ook worden diepgevroren.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 304 kcal, Eiwit: 5,9 g, Vetstof: 16,2 g, Koolhydraten: 33,7 g