Zoek een recept

 

Antilliaanse omelet geflambeerd met rum

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g bananen
  • 80 g boter
  • 10 cl bruine rum
  • 80 g blonde cassonadesuiker
  • 6 eieren
  • 125 g rozijnen
  • 2 zakjes vanillesuiker
 

Bereiding

  1. Spoel de rozijnen onder een straal lauw water en laat ze 30 minuten weken in de helft van de rum.
  2. Laat ze zorgvuldig uitlekken.
  3. Bruin de bananenschijfjes in de warme boter.
  4. Voeg de helft van de blonde cassonadesuiker en de rozijnen toe en roer alles door mekaar. Houd warm.
  5. Scheid het eiwit van de eidooiers.
  6. Voeg een mespuntje zout bij het eiwit en klop het tot een stevige sneeuw.
  7. Doe de eierdooier met de rest van de suiker in een slakom en klop het tot je een smeuïg mengsel bekomt.
  8. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng het geheel voorzichtig.
  9. Verdeel deze massa in twee.
  10. Smelt een beetje boter in twee pannen en bak hierin de omeletten.
  11. Wanneer de bodem licht gebakken is, bestrooi je de bovenzijde met vanillesuiker en verdeel je de bananenschijfjes.
  12. Plooi de omeletten in twee zodat de vulling niet kan ontsnappen.
  13. Schik de omeletten op een vooraf verwarmde metalen opdienschotel.
  14. Voeg de rest van de rum bij het weekvocht van de rozijnen.
  15. Verwarm het geheel lichtjes.
  16. Giet dit over de omeletten en flambeer. Dien onmiddellijk op.