Zoek een recept

 

Antilliaanse kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 ananas
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 dikke kip in stukken (of 1,2 kg gehalveerde kippenbouten)
  • een noot boter
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 0,5 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 0,5 koffielepel vierkruidenpoeder
 

Bereiding

  1. Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
  2. Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ eetlepel olie. Kruid licht met peper en zout.
  3. Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 eetlepel).
  4. Voeg na 5 min. het vierkruidenpoeder en de geraspte schil toe, meng 1 min. en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
  5. Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
  6. Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
  7. Snij de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in dikke schiijven.
  8. Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
  9. Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.
 

Kooktip

  • Een heerlijk gerecht, zeker wanneer je verse ananas gebruikt.
  • Variant: Bestrooi, net voor het opdienen, met wat geraspte kokosnoot.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt