Zoek een recept

 

Antiliaanse punch

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 vanillestokje
  • 60 cl ananassap
  • 40 cl bruine rum
  • snuifje geraspte nootmuskaat
  • 1 kaneelstokje
  • 2 limoenen
  • 10 cl rietsuikersiroop
  • 60 cl vers geperst sinaasappelsap
  • verse munt
 

Bereiding

  1. Giet de rum en de fruitsappen in een grote kom.
  2. Voeg het sap van 1 limoen toe, de rietsuikersiroop, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje en de nootmuskaat.
  3. Meng goed, dek af en laat 12 uur trekken in de koelkast.
  4. Verwijder het vanille- en kaneelstokje.
  5. Snij de tweede limoen in fijne schijfjes en doe ze bij de punch, evenals enkele muntblaadjes.
  6. Serveer koel in de kom en giet met een kleine pollepel in de glazen.
 

Kooktip

  • Maak voor de kinderen een alcoholvrije punch, waarin je de rietsuikersiroop vervangt door grenadinesiroop.
  • Variatie: Ook lekker met mangosap in plaats van ananassap.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt