Zoek een recept

 

Ananasvelouté met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 banaan
  • 1 groene appel
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 1 kleine Sweet ananas
  • 2 dl kokosmelk
  • koriander
  • 4 eetlepels niet gepelde amandele
  • peper en zout
  • 150 g roze garnalen
  • 1 ui
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Fruit de grofgesneden ui  met de olie in een kookpot op heel zacht  vuur.
  2. Snij, ondertussen, de ananas in 4, verwijder het harde kerndeel, schil de 4 stukken en snij het vruchtvlees (ong 475 g) in blokjes.
  3. Snij ook de banaan en de geschilde appel in kleine blokjes.
  4. Bestrooi de ui met kerriepoeder, roer 1 min, voeg het fruit toe. 
  5. Stoof 5 min.
  6. Voeg 1 liter warm water  en de verkruimelde bouillonblokjes toe.
  7. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. zachtjes koken.
  8. Laat 5 min. rusten. Hak intussen de amandelen grof.
  9. Mix de soep fijn, roer er de kokosmelk door en verwarm nog even tot tegen kookpunt.
  10. Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. Dien onmiddellijk op bestrooid met amandelen en fijngesneden koriander.
  12. Serveer met in de oven opgewarmd naanbrood (verkrijgbaar in de afdeling « exotische specialiteiten »).
 

Kooktip

  • Deze soep kan op voorhand bereid worden, maar voeg in ieder geval de garnalen pas op het einde toe (om te vermijden dat ze taai worden.
  • Variant: Vervang de garnalen door krab of kreeft.