Zoek een recept

 

Ananascompote met vanille, rum en limoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 dikke ananas
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels rum
  • 100 g ruwe rietsuiker
  • 1 vanillestokje
 

Bereiding

  1. Snij de ananas overlangs in 4, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in kleine blokjes.
  2. Doe ze in een stoofpot met de suiker, het limoensap en het gespleten en geschraapte vanillestokje.
  3. Zet een deksel op de pot, breng zacht aan de kook, neem het deksel weg en laat op een laag vuur gaar stoven in ongeveer 20 minuten.
  4. Laat lauw worden en voeg de rum toe.
  5. Dien lauw op met een bol ijs of koud met plattekaas.
  6. Deze compote kan je ook serveren bij geroosterde kip, bij eendenborst of bij scampi.
 

Kooktip

Afhankelijk van de rijpheid en het suikergehalte van de ananas, dient misschien de kooktijd en/of hoeveelheid suiker aangepast te worden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt