Zoek een recept

 

Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g blonde kandijsuiker
  • een snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • 0.5 grote ananas (of 1 kleine)
  • pure cacao en Mikado’s voor de afwerking
  • speculaasijs
  • 4 eetlepels wodka
 

Bereiding

  1. Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
  2. Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
  3. Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
  4. Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
  5. Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
  6. Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.
 

Kooktip

Gebruik voor het verwijderen van de “ogen” uit de ananas het U-vormige deeltje aan de zijkant van een dunschiller. Dat gaat veel makkelijker dan met een mes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt