Zoek een recept

 

Amandelrotsjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 500 g chocolade (fondant en/of melk en/of witte)
  • gekonfijte sinaasappelschil, rozijntjes (facultatief)
  • 200 g geschaafde amandelen
  • 5 cl rietsuikersiroop
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Meng de geschaafde amandelen, de suiker en de rietsuikersiroop.
  3. Leg kleine hoopjes van deze mengeling op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze in 5 min. bruin bakken in de oven, laat afkoelen.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en dompel er de rotsjes één voor één in.
  5. Zorg dat ze volledig met chocolade bedekt zijn, laat ze wat afdruipen en leg ze op een plaat, bedekt met bakpapier of met een siliconen bakmat.
  6. Versier eventueel met stukjes gekonfijte sinaasappelschil en/of rozijnen. Laat enkele uren in de koelkast hard worden.
  7. Serveer de rotsjes als snoepje bij de koffie of geef ze, mooi ingepakt, als cadeautje.
 

Kooktip

Je kan rotsjes maken van 1, 2 of 3 verschillende chocoladekleuren