Zoek een recept

 

Amandelroom met exotisch fruit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koffielepel amandelaroma
  • 4 eieren
  • enkele muntblaadjes
  • exotisch fruit naar keuze
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 g per blikje)
  • 1 blikje gecondenseerde melk zonder suiker (387 ml)
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Zet 6 kleine individuele soufflékommetjes in een grote ovenschotel.
  3. Meng de eieren met de 2 soorten melk en klop met de garde tot een gladde room.
  4. Verdeel de bereiding over de kommetjes en giet warm water in de schotel tot op 2/3 hoogte van de kommetjes.
  5. Zet 25 min. in de oven, laat dan volledig afkoelen.
  6. Serveer koel, versierd met schijfjes exotisch fruit (ananas, kiwi, papaya, enz) en met munt.
 

Kooktip

Voeg het amandelaroma met mate toe, de sterke smaak kan snel overheersen!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt