Zoek een recept

 

Amandelpudding met macaronsmaak

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 dl volle melk
  • 1 dl room
  • 1 dl Monin-siroop met macaronsmaak
  • 4 eigelen
  • 50 g amandelnoten
  • 1 amandel extra voor de afwerking
 

Bereiding

  1. Giet de melk en de room in een kookpot en breng aan de kook.
  2. Klop de eigelen met de siroop in een kom. Voeg er de kokende melk en room aan toe zonder te stoppen met roeren.
  3. Giet het mengsel opnieuw in de kookpot en laat het gedurende 5 tot 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig met een houten lepel tot het mengsel gebonden is. Opgelet: de bereiding mag in geen geval koken.
  4. Doe de amandelen in de kom, voeg er de custard aan toe en mix tot een homogene massa. Giet de custard in glaasjes of kommetjes en laat deze afkoelen in de koelkast. Werk af met enkele fijngehakte amandelen.
 

Kooktip

De custard of pudding is klaar wanneer hij een temperatuur bereikt van 80°C of wanneer hij dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bedekken.

 

Wijntip

Clos de Madère, Cérons

Deze wijn wordt vooral gewaardeerd voor zijn pittige karakter en zijn noten van witte bloesems, citrusvruchten en exotische vruchten.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 306 kcal, Eiwit: 8,7 g, Vetstof: 25,2 g, Koolhydraten: 11 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt