Zoek een recept

 

Amandelkoeken met citroen

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 6 sneden briochebrood (« Harry’s »)
  • 1 citroen
  • 1 eiwit
  • 100 g gemalen amandelen
  • 40 g geschaafde amandelen
  • 75 g griessuiker
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
  2. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen.
  3. Voeg de gemalen amandelen toe, de suiker en het eiwit.
  4. Meng met de garde tot een gladde room.
  5. Snij de briochesneden diagonaal in twee.
  6. Besmeer ze rijkelijk met de citroenroom en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovengrill.
  7. Bestrooi met de geschaafde amandelen en druk ze lichtjes in de room.
  8. Bak de koeken in 12 min. goudbruin in de oven.
  9. Laat afkoelen op een taartrooster.
  10. Neem de koeken mee in aluminiumfolie of boterhampapier. Bewaar ze thuis in een metalen doos.
 

Kooktip

Je kan deze koeken ook maken met sneetjes lichte cake als basis.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt