Zoek een recept

 

Ajo blanco

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 Charentais meloen
  • 200 g gepelde amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 100 g witte broden zonder korst (liefst een beetje oudbakken)
 

Bereiding

  1. Giet 1 liter koud water in een maatbeker.
  2. Doe het in stukjes gebroken broodkruim in een kom. Voeg een beetje water toe, de azijn, het fijngehakte knoflookteentje en de grofgehakte amandelen. Mix tot een gladde room.
  3. Giet de olijfolie straalgewijs en geleidelijk toe en blijf mixen zoals voor het maken van mayonaise.
  4. Giet er, in verschillende keren, de rest van het water bij en meng goed.
  5. Indien gewenst kan je eventueel nog 20 l water bijdoen voor een gladdere soep
  6. Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  7. Dien de soep koel op met blokjes meloen. Geef er knapperig brood bij.
 

Kooktip

  • Indien je geen krachtige mixer hebt, kan je de bereiding starten in een elektrische hakmolen.
  • Variant: Vervang de meloen door druiven zonder pit.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt