Zoek een recept

 

Aftermidnightmousse

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 doos «After Eight» chocolaatjes (300 g)
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 380 g mascarpone
  • rode bessen en munt voor de afwerking
  • 40 g ultrafijne griessuiker
  • 15 cl verse room
 

Bereiding

  1. Snij 24 chocolaatjes in stukjes. Breng de room in een steelpan aan de kook, neem van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe.
  2. Laat 1 min. staan, meng dan met de garde. Laat volledig afkoelen.
  3. Scheid eiwitten en eigelen. Klop de eigelen los met de suiker tot een wit mengsel, voeg de mascarpone toe en meng goed.
  4. Klop de eiwitten tot stijve pieken.
  5. Giet de gesmolten chocolade op de mascarponeroom, meng, spatel er voorzichtig de eiwitten onder.
  6. Verdeel over glazen of bekers, dek af en zet 12 uur in de koelkast zodat de mousse goed opstijft.
  7. Net voor het serveren: werk de glazen af met een After Eight chocolaatje, enkele rode bessen en een muntblaadje.
 

Kooktip

Dé manier om ongelukjes te vermijden is de glazen in de koelkast zetten in hun verpakkingskarton.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt