Zoek een recept

 

Adderkeutels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 30 g boter
  • 50 g brownie (of ander chocoladegebak)
  • 1 cacaopoeder
  • 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 6 cl verse room
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Giet de room in een steelpan, verwarm en neem van het vuur wanneer de room kookt.
  3. Doe er de chocolade en de zachte boter bij, laat 2 min. staan en meng dan met de garde tot een glad geheel.
  4. Verkruimel de brownie in heel kleine stukjes en doe bij in de pan.
  5. Meng goed en giet alles in een recipiënt met vlakke bodem. Zet 2 uur in de koelkast. 
  6. Giet cacaopoeder in een diep bord.
  7. Neem, met een kleine lepel, een beetje truffeldeeg en leg in het cacaopoeder.
  8. Geen mooie vormpjes: het zijn keutels!
  9. Rol ze per 6 of 7 in het cacaopoeder, doe ze dan in een vergiet en schud ze even boven het bord.
  10. Zet ze opzij en maak op deze manier de andere keutels.
  11. Zet ze in de koelkast tot wanneer je ze opeet.
 

Kooktip

Probeer om de truffels zo min mogelijk met de handen aan te raken tijdens het bereiden: ze smelten!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt