Zoek een recept

 

Abrikozenclafoutis

Video aanwezig

Ingrediënten voor 6 personen

  • 130 g bloem (gezeefd)
  • 120 g fijne rietsuiker
  • 4 grote eieren (bio)
  • 3 dl melk
  • poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 g verse abrikozen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Halveer en ontpit de abrikozen, snijd ze in kwarten. Verdeel de abrikozen over de bakvorm.
  3. Klop in een grote schaal de eieren los met de suiker en de vanillesuiker.
  4. Voeg de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.
  5. Schenk er de melk bij en roer glad.
  6. Giet het beslag over de abrikozen en zet 35 minuten in de oven.
  7. Neem het gebak uit de oven en laat afkoelen.
  8. Bestuif de clafoutis voor het serveren met poedersuiker.
 

Kooktip

Vervang de abrikozen door ander zomerfruit, zoals ontpitte nectarines of kersen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt