Zoek een recept

 

Aardbeientaartjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g aardbeien
  • 2 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 250 g plattekaas Maquée de Brabant
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 0,5 koffielepel rasp van een bio-citroen
  • 80 g zwarte chocolade (minstens 70 % cacao)
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Knip uit bakpapier 8 rondjes die iets groter zijn dan je individuele bakvormpjes.
  3. Steek 4 rondjes uit het deeg en bekleed er de bodem en de randen van de vormpjes mee.
  4. Leg op het deeg opnieuw rondjes bakpapier en leg er een laagje droge bonen bovenop.
  5. Zet gedurende 20 minuten in de oven.
  6. Haal het bovenste bakpapier en de bonen weg en laat nog 5 minuten bakken tot de taartjes goudbruin zijn.
  7. Haal de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen op een bakrooster en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes.
  8. Breek de chocola in kleinere stukken en laat ze au bain-marie smelten.
  9. Bedek de bodem en de binnenwanden van de afgekoelde taartjes met de gesmolten chocolade. Laat opnieuw afkoelen tot kamertemperatuur.
  10. Splits de eieren, bewaar de eierdooiers voor een andere bereiding.
  11. Klop de eiwitten op tot stevige sneeuw en voeg er beetje bij beetje de poedersuiker aan toe.
  12. Schep het opgeklopte eiwit door de plattekaas.
  13. Voeg de citroenrasp toe, meng voorzichtig en schep dit mengsel in de taartjes.
  14. Spoel de aardbeien kort en verwijder de steeltjes. Snijd ze in de lengte in vieren. Schik de aardbeikwartjes op de taartjes.