Zoek een recept

 

Aardbeienbrochetten en anijskaramel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g rijpe aardbeien
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 eetlepels blonde basterdsuiker
  • 1 eetlepel venkel- of karwijzaadjes
 

Bereiding

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Rijg drie aardbeien op elk takje rozemarijn om een brochette te maken. Doe hetzelfde met de tijm. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast, zodat de aardbeien heel koud zijn.
  2. Doe de basterdsuiker net voor het opdienen in een kleine pan en voeg een eetlepel water en de venkelzaadjes toe. Laat smelten tot een karamel door voortdurend te mengen met een klopper.
  3. Geef per persoon één brochette van elke soort en voeg een scheutje lauwe karamel toe om een chaud-froid te maken.
 

Kooktip

  • Voor een sterkere anijssmaak in de karamel kan je de karwijzaadjes en de eetlepel water vervangen door een eetlepel pastis.
  • Een gezond extraatje : In deze bereiding kan de aardbei niet enkel haar natuurlijke lichtheid behouden, maar ook haar hoge vitamine C-gehalte.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 134 kcal, Eiwit: 1,3 g, Totale vetstoffen: 0,5 g, Koolhydraten: 31 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt