Zoek een recept

 

Aardbeien met muscatwijn en roze peper

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel suiker
  • 1 dl water
  • 2 dl muscatwijn
  • 2 eetlepels roze peperkorrels
  • 500 g aardbeien, in blokjes
  • muntblaadjes
 

Bereiding

  1. Verwarm in een steelpan het water met de suiker. Laat 5 minuten inkoken. Zet naast het vuur en giet de muscatwijn erbij. Laat afkoelen.
  2. Verdeel de wijn over de glazen. Doe er vervolgens de aardbeien bij. Zet in de koelkast.
  3. Versier met muntblaadjes.
 

Kooktip

  • Uitstekend bij: Getoaste brioche.
  • De "plus" op voedingsgebied:

    Dit ultralichte nagerecht is perfect na een zware maaltijd.

    Het dessert verteert gemakkelijk en is een goede bron van vitamine C.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 92 kcal, Eiwit: 1 g, Totale vetstoffen: 0 g, Koolhydraten: 13 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt