Zoek een recept

 

Aardbeien en basilicumsorbet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g aardbeien
  • 1 dikke bussel basilicum
  • 1 eiwit op kamertemperatuur
  • 150 g griessuiker
  • 2 limoenen
  • steakpeper
 

Bereiding

  • Doe de suiker en 50 cl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen. Neem van het vuur, voeg de schil van de limoenen (met een mes in lange repen geschild) toe en de basilicumblaadjes. Dek af en laat trekken tot het mengsel volledig is afgekoeld.
  • Giet de siroop dan door een zeef en voeg het sap van 1 limoen toe.
  • Klop het eiwit heel stijf en voeg geleidelijk aan de siroop toe. Draai tot sorbet in de ijsroommachine en zet nadien in de diepvriezer.
  • Snij de aardbeien, net voor het opdienen, in stukjes, verdeel over 4 à 6 bekers en bestrooi met wat steakpeper. Doe er 1 bol sorbet bij en dien op.

Tip:
Ook zonder toestel kan je zelf sorbet bereiden. Roer het mengsel dan tijdens het invriezen om de 2 uur om met een vork om de vorming van grote ijskristallen te vermijden.

 

Kooktip

Ook zonder toestel kan je zelf sorbet bereiden. Roer het mengsel dan tijdens het invriezen om de 2 uur om met een vork om de vorming van grote ijskristallen te vermijden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt