Zoek een recept

 

Aardappeltaart met verse kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g aardappelen type bintje
  • 3 eidooiers
  • 1 zakje gemengde sla
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • peper van de molen
  • 2 rol bladerdeeg met boter
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • 200 g verse kaas met look en tuinkruiden
  • zout
 

Bereiding

  1. Spoel de aardappelen en stoom ze in hun schil gaar. Pel ze en plet het vruchtvlees tot puree.
  2. Voeg de verse kaas en twee eierdooiers toe. Kruid met peper en roer tot een gladde puree.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Rol één plak bladerdeeg uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Verdeel de puree over het deeg, laat daarbij overal een rand van 2 cm vrij. Bevochtig de randen met een beetje water.
  5. Leg de tweede plak deeg er bovenop en druk de randen met een vork aan om de taart goed te sluiten.
  6. Borstel de bovenkant in met een losgeklopte eierdooier. Maak in het midden van de taart een schoorsteentje.
  7. Zet in de oven gedurende 30 minuten op 180°C, tot het deeg goudbruin gebakken is.
  8. Dien warm of lauw op met een gemengde salade, op smaak gebracht met een vinaigrette van koolzaadolie en sherryazijn.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 193 kcal, Eiwit: 11,8 g, Totale vetstoffen: 31,7 g, Koolhydraten: 40,3 g