Zoek een recept

 

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 bosje radijzen
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 1,5 eetlepel wijnazijn
  • 1 dikke sinaasappel
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • 5 middelgrote Nicola aardappelen (600 à 700 g)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  • Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snij in schijfjes. Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
  • Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snij vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal. Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
  • Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes. Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  • Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.

Variant:
Je kan de aardappelen ook garen in water of stomen, maar de kooktijd zal behoorlijk langer zijn.

Tip:
Neem de salade 15 min. voor het opdienen uit de koelkast zodat de olie terug vloeibaar wordt.

 

Kooktip

  • Neem de salade 15 min. voor het opdienen uit de koelkast zodat de olie terug vloeibaar wordt.
  • Variant: Je kan de aardappelen ook garen in water of stomen, maar de kooktijd zal behoorlijk langer zijn.