Zoek een recept

 

Aardappelslaatje met roquefort en amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 eetlepels ciderazijn
  • 5 cl droge witte wijn
  • 20 g geschaafde amandelen
  • 1 grote koffielepel mosterd op oude wijze
  • 5 Nicola aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 1 zakje notensla klaar voor gebruik (50 g)
  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g roquefort
 

Bereiding

  1. Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een grote ronde schotel.
  2. Dek af en laat 8 min. garen in de microgolfoven op 800 W. Ze moeten gaar zijn, maar nog vast.
  3. Laat 5 min. afkoelen, snij in schijfjes en leg in een grote schotel. Overgiet met de witte wijn.
  4. Gril de amandelen zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
  5. Doe in een bokaal in volgorde: azijn, zout, peper, mosterd en olie. Sluit de bokaal en schud goed.
  6. Giet wat vinaigrette over de aardappelen, leg er de grofgehakte notensla bovenop, voeg de in stukjes gesneden roquefort toe en overgiet met de resterende vinaigrette.
  7. Bestrooi alles met de gegrilde amandelen en dien onmiddellijk op, als voor- of hoofdgerecht.
  8. Dit slaatje is ook ideaal voor een koud buffet.
 

Kooktip

  • Je kan de aardappelen ook koken in water of stomen, maar de gaartijd zal wat langer zijn.
  • Variant: Doe een handvol rozijnen bij de notensla.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt