Zoek een recept

 

Aardappelkoekjes met spek

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 g gekookte aardappelschijfjes
  • 60 g geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 16 sneetjes ontbijtspek
  • peper
  • Provençaalse kruiden
  • 15 cl room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
  2. Neem 4 individuele ovenschaaltjes. Leg 4 sneetjes spek in elk schaaltje en schik ze in een zonvorm. Laat de uiteinden naar buiten vallen.
  3. Verdeel er de helft van de aardappelschijfjes over, bestrooi met de helft van de kaas, het teentje geperste look, peper en Provençaalse kruiden. Bedek met de rest van de aardappelen en giet de room erover.
  4. Bestrooi met de rest van de kaas en vouw de uiteinden van het spek erover.
  5. Laat 20 min. goudbruin bakken in de oven. Dien warm op met een salade of als garnituur.