Zoek een recept

 

Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 bosje dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 diepgevroren rôstis Delhaize
  • 200 g gerookte zalm
  • 10 cl room
  • 100 g verse kaas
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de bakplaat uit. Bekleed met bakpapier en bak hierop de nog bevroren röstis in de oven in 25 min. goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om.
  2. Leg, ondertussen, 8 takjes dille opzij en knip de rest fijn. Meng in een kom met de kaas, het citroensap, peper en zout.
  3. Klop de room in een kom stijf en spatel er voorzichtig het kaasmengsel onder. Snij de zalm in reepjes.
  4. Verdeel de röstis over de borden en leg er de zalm en wat room op. Versier met een takjes dille. Dien onmiddellijk op om van het effect warm-koud te kunnen genieten
 

Kooktip

  • Om de room stijf te kunnen kloppen, plaats je de kom en de mixerkloppers 1 uur op voorhand in de koelkast. En de room moet natuurlijk ook koud zijn.
  • Variant: Vervang de dille door bieslook.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Aardappelkoekjes met gerookte zalm en kruidenslagroom