Zoek een recept

 

Aardappelkoekjes met gerookte zalm (Irish potato cakes with smoked salmon)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g aardappelpuree
  • 150 g bloem
  • 1 noot boter
  • 8 plakken gerookte zalm (70 g per persoon)
  • 6 eetlepels gesnipperde bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 4 eetlepels vinaigrette
 

Bereiding

  1. Meng de heel koude aardappelpuree met de bieslook. Verdeel de bereiding in pureehoopjes (3 per persoon).
  2. Spoel je handen onder koud water en rol balletjes. Druk ze plat en wentel ze in de bloem.
  3. Verwarm de olijfolie en de boter in een bakpan met dikke bodem.
  4. Bak de koekjes goudbruin in 2 à 3 minuten aan elke kant.
  5. Verdeel de aardappelkoekjes over de borden. Voeg de gerookte zalm toe en wat sla.
 

Kooktip

Je kan de borden bestrooien met fijngesneden lente-uitjes.

  • Home
  • Recepten
  • Aardappelkoekjes met gerookte zalm (Irish potato cakes with smoked salmon)