Zoek een recept

 

Aardappelen met tex-mexvulling

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g americain natuur
  • 4 dikke bloemige aardappelen
  • 1 eetrijpe advocado
  • 0.5 stuk limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 teentje look
  • zout
  • 4 eetlepels zure room
  • zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen in koud water, droog ze niet af. Prik ze aan alle kanten in met een vork en wrijf ze in met zout. Leg ze op de grill van de oven en bak ze gaar in 1 uur à 1u15 al naargelang hun grootte.
  2. Snij de rode peper en look in fijne reepjes. Fruit ze aan in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het vlees toe en kruid met zout. Breek de massa met een spatel tijdens het bakken zodat er zich geen grote brokken vormen.
  3. Halveer de aardappelen en plet het kruim met een vork. Verdeel er het vlees en de schijven avocado over. Schep 1 eetlepel zure room op elke aardappel en dien meteen op.
  4. Schil de avocado en snij hem in fijne plakken. Besprenkel met limoensap.
 

Kooktip

Als je de nog vochtige aardappelen met zout inwrijft, krijgen ze een lekker krokant korstje.

 

Wijntip

Fuzion Syrah-Cabernet

Toetsen zwart fruit (zwarte bes, braambes), jong en fruitig drinken.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 349 kcal, Eiwit: 14.9 g, Vetstof: 16.5 g, Koolhydraten: 35.2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt