Zoek een recept

 

Aardappelen in papillot met kaffirblad

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel groentebouillon
  • 4 theelepels kaffirpasta
  • 8 stukken middelgrote Franceline-aardappelen
  • 2 theelepels olijfolie
  • 8 teentjes look
  • 0.5 tuiltje waterkers
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm 60 cl water en los het bouillonblokje op. Voeg de olijfolie, kaffirpasta en peper toe en meng.
  2. Was de aardappelen en snij ze in de lengte in fijne schijfjes. Haal het loof van de waterkers.
  3. Knip 4 grote vierkanten uit bakpapier en vouw ze in twee. Plooi de onderkant en zijkanten nog enkele keren tot een zak. Verdeel de aardappelschijven, de niet-gepelde lookteentjes en het waterkersloof over de zakjes. Giet de bouillon erover, sluit hermetisch en leg de papillotten op een ovenplaat. Bak 30 minuten. Versier met wat waterkers en serveer goed warm.
 

Kooktip

kaffir of combava is een citrusvrucht uit Azië. Het vruchtvlees en de bladeren worden vooral in Zuidoost-Aziatische gerechten gebruikt.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 213 kcal, Eiwit: 5.3 g, Vetstof: 5 g, Koolhydraten: 37 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt