Zoek een recept

 

Aardappelcurry met kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken koffielepel venkelzaadjes
  • fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels fish sauce
  • 1 grote courgette
  • 1 kerriepoeder Santa Maria
  • 1 knoflookteentje
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • 1 rode paprika
  • sambal
  • 1 ui
  • 600 g vastkokende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 vetarm bouillonblokje
 

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en snij de paprika in reepjes, fruit ze in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min.
  2. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe, het geperste knoflookteentje, het kerriepoeder en de venkelzaadjes. Meng 2 min., doe er 50 cl water bij, de kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht sudderen zonder deksel.
  3. Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en laat nog 5 min. zacht koken.
  4. Voeg het limoensap toe, de fish sauce en eventueel een klein beetje sambal. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met fijngehakte koriander.
  5. Dit gerecht kan je gewoon zo serveren en eten zoals een soep,  maar je kan het ook serveren bij bereidingen op de grill. In dit geval kan je de saus wat binden met express bindmiddel.
 

Kooktip

Laat je inspireren door de seizoenen en varieer met andere groenten.