Zoek een recept

 

Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 à 700 g kleine aardappelen (krieltjes of andere)
  • 1 pakje ontbijtspek Delhaize (200 g)
  • peper
  • verse rozemarijn
 

Bereiding

  1. Was en schrob de aardappelen met een borsteltje. Schil niet. Stoom of kook ze in water of in de microgolfoven  Ze moeten gaar , maar nog enigszins vast zijn. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C en neem er de bakplaat uit.
  3. Halveer de aardappelen in de lengte (de kleintjes laat je heel), wikkel elk stuk in een half sneetje spek.
  4. Maak brochettes met telkens 3 stuks en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
  5. Kruid met peper en dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
 

Kooktip

  • Maak de brochettes op voorhand en bak ze in de oven (controle is niet echt nodig) terwijl het hoofdgerecht afgewerkt wordt.
  • Variatie: Varieer met andere kruiden (tijm, salie, oregano, ...) volgens het hoofdgerecht.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt