Download als pdf-document

Deel dit document
15/05/2012

Zuid-Afrika is het vijfde meest populaire wijnland bij Delhaize

Brussel – Als pionier in “nieuwe wereldwijnen”, meer bepaald die uit Zuid-Afrika, stelt Delhaize vast dat deze wijnen steeds meer in de smaak vallen dankzij de onklopbare prijs-kwaliteitverhouding, de uitzonderlijke kwaliteit en de uitbreiding van het aantal beschikbare referenties in de winkel en op delhaizewineworld.com. Om dit succes en de kwaliteit van deze wijnen te vieren, lanceert de distributeur een grote actie rond Zuid-Afrikaanse wijnen, zodat iedereen ze kan proeven en kans kan maken op een kelder vol Zuid-Afrikaanse wijnen of zelfs een reis naar Zuid-Afrika.

Delhaize en Zuid-Afrika, 20 jaar vertrouwen en expertise met 40 wijnreferenties

Met haar meer dan 135 jaar ervaring is Delhaize ongetwijfeld dé wijnspecialist in België. Ze is voortdurend op zoek naar nieuwigheden om haar klanten te laten proeven, ongeacht hun budget. Bovendien was Delhaize in de jaren ’90 de eerste distribiteur in België die Zuid-Afrikaanse wijn verkocht. Delhaize die toen al pionier was in de Nieuwe Wereldwijnen heeft, gezien het onmiddellijke succes dat deze wijnen kenden, doorheen de jaren haar gamma uitgebreid. Vandaag biedt ze haar klanten meer dan 40 Zuid-Afrikaanse referenties aan die beschikbaar zijn in de winkel of op www.delhaizewineworld.com.

In het begin werden de Zuid-Afrikaanse wijnen vooral gesmaakt in het noorden van het land. Nadien viel ook het zuiden voor de fruitige en aromatische charmes, het smaakevenwicht en de finesse van Zuid-Afrikaanse wijnen. Bovendien worden ze ook geprijsd voor hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding”, zegt Alain Pardoms, Senior Category Manager Wine bij Delhaize België.

Het vijfde meest populaire wijnland dankzij de voortdurende evolutie van de kwaliteit

Delhaize is er vandaag trots op dat ze van in het begin vertrouwen had in de Zuid-Afrikaanse wijnen. Dat vertrouwen werd beloond door een constante verbetering van de kwaliteit van de wijnoogsten, in combinatie met een aanzienlijke verbetering van de productietechnieken op enkele jaren tijd. Voortaan zijn de druiven van zeer goede kwaliteit dankzij een uiterst verzorgd beheer van de wijngaarden. Ook de wijnbouwtechnieken en de kwaliteitcontroles werden sterk gemoderniseerd.

Dankzij deze kwaliteitsevolutie is Zuid-Afrika het vijfde meest populaire wijnland waarvan Delhaize-klanten het meeste wijn drinken. Na Frankrijk, Chili, Spanje en Italië, allen gerenommeerd voor hun wijnen, mag Zuid-Afrika fier zijn dat ze in de  top 5 staan en dit slechts op een twintigtal jaar tijd.

De wijngaarden blijven steeds voortreffelijkere wijnen leveren aan zeer toegankelijke prijzen. Dat maakt dat Delhaize de bevoorrechte relatie die ze al twintig jaar heeft met de regenboognatie blijft onderhouden.

Delhaize neemt haar klanten mee op ontdekkingstocht van de Zuid-Afrikaanse wijnen

Om het succes en de kwaliteit van de Zuid-Afrikaanse wijnen te vieren, organiseert Delhaize van 10 mei tot en met 20 juni een grote actie rond de Zuid-Afrikaanse wijnen. Zo krijgt iedereen de kans om ze te ontdekken. De wijnliefhebbers kunnen ook genieten van verschillende aanbiedingen, zoals “2 + 1 gratis” en 15% of 25% korting op ongeveer twintig flessen.

Bovendien kunnen de klanten tijdens deze periode deelnemen aan een online wedstrijd op www.delhaize.be en zo een reis naar Zuid-Afrika winnen ter waarde van € 10 000 of kans maken op één van de twee wijnkelders gevuld met Zuid-Afrikaanse wijnen ter waarde van elk € 1000.
 

Tags

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11