Download als pdf-document

Deel dit document
09/01/2013

Primeur in Vlaanderen : Delhaize Shop&Go opent haar deuren in het universitair ziekenhuis van Antwerpen

Een buurtwinkel voor de patiënten, de bezoekers en het personeel van het ziekenhuis

Brussel – Nadat in 2002 de allereerste Shop&Go werd geopend in een ziekenhuisomgeving, meer bepaald in het Erasmus ziekenhuis in Anderlecht, opent Delhaize België in samenwerking met Sodexo op 9 januari 2013 een nieuwe Shop&Go in het universitair ziekenhuis van Antwerpen. Deze winkel is de eerste in zijn soort in Vlaanderen. Dankzij deze buurtwinkel geeft Delhaize de mogelijkheid aan de patiënten, de bezoekers en het personeel van het ziekenhuis, maar ook aan de personen uit de woonwijken in de buurt om snel hun boodschappen te doen tijdens de ruime openingsuren. Naast een assortiment van 1250 producten biedt de winkel ook verschillende extra diensten aan zoals de verkoop van producten van de Nationale Loterij, fruitmanden, een specifiek productassortiment (glutenvrij, zoutarm, biologisch,...) om te beantwoorden aan de dagelijkse wensen en behoeften.

Een Shop&Go exclusief ontwikkeld voor de ziekenhuiswereld

Op 9 januari 2013 opent Delhaize, in samenwerking met Sodexo, haar tweede buurtwinkel in een ziekenhuisomgeving: de Shop&Go in het universitair ziekenhuis van Antwerpen ((Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem). Deze buurtwinkel is een unieke mengeling van het Shop&Go-concept van Delhaize en de Moment’to Shop van Sodexo en werd exclusief ontwikkeld voor de ziekenhuiswereld.
logosDankzij de samenwerking tussen Delhaize en Sodexo hebben we een uniek buurtwinkelconcept op poten kunnen zetten. De patiënten, de bezoekers en het personeel van het universitair ziekenhuis van Antwerpen, maar ook de personen uit de woonwijken in de buurt kunnen hier gemakkelijk en snel hun boodschappen komen doen op meerdere momenten van de dag. De waarden van het Shop&Go-concept liggen volledig in lijn met die van Moment’to. Het is onze prioriteit om de levenskwaliteit van onze klanten te verbeteren door hen kwaliteitsvolle voeding en diensten aan te bieden,” vertelt Denis Knoops, Senior Vice President bij Delhaize België en verantwoordelijke voor het departement van zelfstandige winkels.”Daar zijn we met deze winkel volgens ons zeker in geslaagd.

1250 referenties op 80 m² met tal van extra diensten

foto shop and goDe Shop&Go in het universitair ziekenhuis van Antwerpen biedt meer dan 1250 producten (verse en droge voeding) op 80 m². De klanten vinden er een ruim aanbod aan gezonde en originele kant-en-klare gerechten: verse soep, gevarieerde broodjes, bereide salades, bereide gerechten, diepvriesmaaltijden, fruitsalades, verse fruitsappen,... maar ook basisproducten zoals melk, yoghurt of fruit en zelfs wijn, speciale bieren of boeketten bloemen. De bezoekers van het ziekenhuis kunnen er ook geschenkartikelen kopen om aan de patiënten te geven, alsook speelgoed, wenskaarten, boeken en strips, kranten en tijdschriften.

De winkel biedt ook verschillende diensten aan zoals de verkoop van producten van de Nationale Loterij en fruit- of biermanden. Om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de patiënten is er bovendien een specifiek productassortiment verkrijgbaar (glutenvrije, zoutarme, biologische, ... producten). Aangezien de winkel in een ziekenhuis is gelegen, zal er geen tabak worden verkocht.

Deze winkel is een primeur in de ziekenhuiswereld. Alle personen die in het ziekenhuis moeten zijn maar ook de buurtbewoners kunnen gebruik maken van de verschillende diensten die de winkel aanbiedt. Geschenken, food en non-food zijn voor iedereen beschikbaar. Dit is een mooie samenwerking die de kloof tussen het ziekenhuisleven en het echte leven aanzienlijk verkleint,” verklaart Michel Croisé, CEO Sodexo.
Om de klanten ten slotte de mogelijkheid te geven hun boodschappen op eender welk moment te doen, zal de Shop&Go van het universitair ziekenhuis van Antwerpen iedere dag geopend zijn, van 8 uur tot 19 uur van maandag tot vrijdag en van 12 uur tot 18 uur op zaterdag, zondag en feestdagen.

Over Sodexo www.sodexo.com
Sodexo
Sodexo is wereldleider in diensten die de Levenskwaliteit verbeteren, een essentiële factor voor individuele en bedrijfsprestaties. Actief in 80 landen, dient Sodexo dagelijks 75 miljoen consumenten met haar unieke combinatie van On-site Services, Benefits & Rewards Services en Personal & Home Services. Via haar meer dan 100 diensten bezorgt Sodexo haar klanten een geïntegreerd aanbod dat ontwikkeld werd over meer dan 45 jaar ervaring: van receptie & onthaal, safety, cleaning en onderhoud, tot catreing en facilities management; van Lunch card (maaltijdcheque), Gift Pass en Eco Pass voordelen voor medewerkers tot thuiszorg en conciërgeriediensten. Sodexo’s succes en prestaties zijn gebaseerd op haar onafhankelijkheid, haar duurzaam bedrijfsbeleid en haar capaciteit om haar 420.000 medewerkers wereldwijd voortdurend te engageren.

Persinformatie Sodexo
Hilde Eygemans - Sr Vice President Communications
Tel.: +32 2 679 12 17 - GSM: +32 475 30 96 96
E-mail: hilde.eygemans@sodexo.com

 

Over het UZA www.uza.be
Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is een universitair centrum. Het ziekenhuis staat garant voor topklinische en klantvriendelijk patiëntenzorg, hoogwaardige academische opleiding en grensverleggend wetenschappelijk onderzoek met een belangrijke internationale dimensie. Het UZA telt 573 erkende hospitaalbedden op 27 verpleegeenheden. Er zijn 38 hooggespecialiseerde medische diensten waar elk jaar meer dan een half miljoen patiënten op raadpleging komen. In het UZA werken 2800 medewerkers, waaronder 400 artsen en 1400 verpleegkundigen. De medische specialisten zijn toonaangevend in hun domein. Ze voeren klinische studies uit en zoeken constant naar nieuwe behandelingen met het uiteindelijke doel elke patiënt de beste medische zorg te bieden.

Persinformatie UZA
Ann Segers – Communicatieverantwoordelijke
Tel: +32 3 821 34 40
E-mail: Ann.Segers@uza.be

Tags

Contactinformatie

Florence Communications Manager fmaniquet@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

Roel External Communications Manager rdekelver@delhaize.be Tel.+32 2 412 21 11

  • Home
  • Pers
  • Persartikelen
  • Primeur in Vlaanderen : Delhaize Shop&Go opent haar deuren in het universitair ziekenhuis van Antwerpen